Коледа в кутия за обувки 2020

urn_aaid_sc_US_0d14d763-f916-4be4-b79e-c936e94f2454 (26)

"Коледа в кутия за обувки 2"!

След невероятния успех на кампанията ни миналата година, когато се събраха над 4000 подаръка за деца в нужда, от всички възрастови групи, решихме че трябва да направим тази инициатива традиция. И ето ни на прага на „Коледа в кутия за обувки“ 2020. В тази изключително тежка за всички ни година, в която си припомнихме колко трябва да ценим здравето си и колко обичаме роднините и приятелите си, след като се наложи да не ги виждаме с месеци е време да се опитаме да усмихнем поне финала на година. „Коледа в кутия за обувки“ е прекрасна възможност да разведрите ежедневието си и в същото време да стоплите душата си и тази на едно или няколко деца в нужда, правейки шарен коледен подарък!

Каква е идеята? Всеки, който иска да зарадва дете от институция или бедно семейство, приготвя една кутия от обувки (или друга подобна кутия, която има под ръка) и в нея слага дрешка, обувки, лакомства, играчки, книжки, ученически пособия, или всяко друго нещо, подходящо за подарък. Ние събираме подаръците в местата, определни за наши пунктове и поемаме отговорността да достигнат до децата за празниците.

urn_aaid_sc_US_0d14d763-f916-4be4-b79e-c936e94f2454 (28)

Стъпките са лесни, ето ги и тях: – Опаковай кутия за обувки, или подобна такава с празнична хартия. ВАЖНО! Кутията и капака трябва да са опаковани поотделно; – Постави в нея нещата, с които смяташ, че ще зарадваш дете; – Добави лично послание – картичка, снимка, кратко писмо, или просто бележка; – Прикрепи етикетче върху кутията, от което да става ясно дали подаръка е за момче или момиче и за каква възраст е; – Донеси го, или го изпрати с куриер до адреса на пункта, който си избрал до 15.12.2020; – Нашите доброволци ще помогнат подаръците да стигнат до децата в нужда. Чудесна новина! Ако искате да направите двойно добро, може към кутията да добавите ръчно изработена картичка от арт ателие „Калинки“ на НО „Малки български хора“. Цената на картичката е 4 лв., а събраните средства ще се използват за инициативите на организацията. Подробности за кампанията и адресите на нашите пунктове очаквайте съвсем скоро!